juni 2010

PARAMORE PÅ HOVE VAR AWESOME!

Her kommer hele innlegget mitt. Det blir langt. Du er advart.

JEG HAR FOR F*****SAKE SETT PARAMORE LIVE!! Herregud, jeg føler meg.. Rar! Det er ikke gått helt opp for meg enda, at jeg har hatt dem foran meg, og at de har sunget for meg og 7500 (++) andre personer. Det er SYKT.

Som en oppvarming hørte vi først Kvelertak og Alexisonfire. Jeg likte Alexisonfire veldig godt, og lol, gitaristen hadde stirren på meg en stund. (Hvertfall i min retning)
Og gjett hvem som sto på sidelinjen og så på dem? The Gallows og Hayley! For det første hadde jeg ikke trodd jeg skulle få sett The gallows (men nå har jeg det *hjerte*), og at Hayley sto der var bare gøy! Jeg observerte at hun tok bilder av dem. I saw you Hayley!


Etter Alexisonfire merket jeg og veninnen min at det ble trangt om plassen. Jeg mener, VELDIG trangt. Vi sto ca. 4-5 rader bak første rad, og midt i.
Jeg måtte stå sidelengs for å få plass, og en kunne ikke unngå kroppskontakt. Over hele kroppen.
Til slutt sto jeg oppi (sikker oppå også) så mange folk at jeg skriker ut "aaahhh, jeg føler jeg har sex.. MED ALLE SAMMEN!"
Jeg sa til veninnen min at det skulle også være med en ekstra fyr som skulle være med på konserten. Hva tror du alle andre rundt meg gjorde når de hørte på meg? De snudde seg rundt og så dumt på meg som at jeg innbillte meg ting.
Bare fordi jeg viste at det skulle være med en ekstra person? OG BARE FORDI JEG ER SÅ GLAD I PARAMORE AT JEG HOLDER MEG OPPDATERTER. Sørens ikke-paramore-fans-som-bare-kan-mizbiz-og-decode.

Hvertfall, det var et rent helvette å stå der vi sto. Du ble dyttet mange meter vekk, og du måtte holde deg fast i ukjente som en mental gal person. Vi sto sånn i en time. EN TIME. Jeg så på klokken hvert femte minutt, så sent gikk det.

Etter en time kom Paramore på scenen! Hjertet mitt. Du skulle hørt det. Værre enn dobbelpedal. Det var SYKT.

Jeg tok helt av, det var det VILLESTE jeg har vært med på. ALLE hoppet, og når de hoppet fikk du all dårlig og klam luft rett i fleisen, nesten umulig å puste.
Det var en bak meg som skrek så høyt at jeg seriøst måtte holde meg for ørene. Håper jeg aldri mer trenger å høre det irriterende skriket der.
På den plassen vi sto på fikk vi med oss introen, looking up, og etter det måtte vi få oss vekk derfra. Det ble rett og slett for mye. Publikum i Norge er ikke snille. De tenker altfor mye på seg selv. Egoister. GTFO.

En litt eldre mann som sto ved siden av oss hørte at vi skrek at vi måtte komme oss ut. Så snill som den mannen var ville han hjelpe oss. Hvis han ikke hadde vært der hadde jeg aldri klart å bryte meg gjennom alle de som sto der.
Han tok tak i oss, dyttet og dro vekk alle andre små jenter som sto i veien for å få oss forbi. Han hadde en øl i hånden mens han gjorde det, jeg er sikker på at hele ølen hans endte opp på marka. Tusen takk supermann for å redde meg og AJ med en øl i hånden. Han sølte ut hele ølen pga. oss. Snill mann.
(Btw, han tok dro så mye i meg at det var like før han blottet meg for hele publikum. Ups!)

På vei ut mot siden sto det en jente i veien. Jeg spurte "kan du flytte deg?!" Tror du ikke ho bare står der å ser på meg og sier "ehm, jeg vet ikke om det går eeehh" Ho prøvde ikke engang. Takk skal du ha. Men ho fikk igjen med at jeg brøyta meg gjennom henne omtrent. Sånn går det når du ikke vil hjelpe til!
Men nok om vår rømningsplan.

Konserten var utrolig bra! Det er så søtt når Hayley snakker til oss. Noen som la merke til hvordan hun så Arendal? "EIRENDEILE!" Haha, søte Hayley!
Jeg fikk tatt noen flere videoer enn bare introen, så hvis du vil se flere kan du gå inn HER å se. Ikke alle er oppe enda, tar lang tid å laste opp!

Jeg sang med på hver eneste sang, selvom ikke mange rundt meg sang. Hmpf. Årrh, det var så utrolig gøy! GØYGØYGØYGØY! Jeg vil se dem en gang til, og heller oppleve et snillere publikum.

På misery business hadde en som heter Maria (Marie?) skrevet en plakat der hun spurte om de kunne synge sammen. Hayley er så snill at hun dro henne opp på scenen, og der sto de og sang! Heldige veninnen til Lisa!

Jeg så også Brandon. Oh hai there you. Jeg tror jeg døde litt når jeg så han. Fordi han er heit. Indeed.
Alt i alt var konserten drit bra! Stemningen var på topp!
Legge med noen litt dårlige bilder. Yay for dårlige bilder. Yay.

Ingen bilder av Zac. Shoot me.
Og til dere som hadde plakaten med "nice tits", jeg hater dere. Hater dere. Det var så utrolig umodent gjort. Patetiske mennesker.

Min opplevelse på Paramore konserten!
Gjerne fortell om din opplevelse. Fikk du en god plass?

BTWBTWBTW: Panda negledesign kommer i morra!

HJEMME FRA HOVE


Nye solbriller, de er store. Woho.


En av grunnene til at jeg liker Hove, er fordi de alltid har noe awesome i bodene!


Konserten var et kapittel for seg selv. Og det kommer senere. Er så mye og fortelle!

# Skal du på Hove i år, eller har du vært?

I MORRA SKJER DET!!11!!!

Endelig. ENDELIG. I morra skjer det. Herregud, tiden går sent nå.
JEG VIL SE PARAMORE OG MUSE NÅ!11!!
Jeg er med i konkurranse der jeg kan vinne meet&greet med Paramore, håper jeg har gitt de en god nok grunn til å vinne!

Dunno om dere vil se det, men jeg tar med et bilde fra i fjor når jeg så Bring me the horizon på hove. Det var awesome!

Oli, Jona og Matt baki der. luvluvluvluv.

Kom å si hei til meg i morra hvis du ser meg! (Jeg har ikke rødt hår lenger :C det er mørke bruntsvart med rødt i. haha, jeg failet når jeg farget det. ups.)
Kommer vel til å sitte ved hovedscenen en god stund sammen med AJ og Lisa (hvis jeg finner henne, haha!)

Bilder fra i morra kommer selvfølgelig, jeg skal gjøre alle andre glade, som ikke kunne være der å se på Paramore og muse på hove. Snill?

GETTING READY TO SEE PARAMOREBARE 3 DAGER IGJEN TIL DEN DAGEN JEG HAR VENTET PÅ I NESTEN 3 ÅR!11!!11!

TOR(FRE)DAGS NYBEGYNNER TIPS: MÅNE BILDER

Sorrysorrysorrysorry for at denne ikke kom ut i går, men den kommer i dag!
Å ta måne bilder er faktisk mye lettere enn du tror. Det eneste du trenger er et kamera og tålmodighet!

IKKE BRA:

Dette bildet er aaaaltfor over eksponert. En ser ingen detaljer på månen, noe som er det viktigste med måne bilder!
Still ned lukkertiden så ikke så mye lys blir fanget opp.
ISO: 800
LUKKERHASTIGHET: 1/15
F STOPP: 6.3

IKKE BRA:

Med første blikk tenker du sikkert at dette er bra! Men det er det ikke. Bildet er fortsatt litt for over eksponert, og detaljene på månen er fortsatt ikke sånn det skal være.
ISO: 400
LUKKERHASTIGHET: 1/100
F STOPP: 6.3

BRA:

Dette er bra! Du kan se tydelige detaljer på månen. Med litt redigering kan du få bildet til å 'stå mer ut'. Litt kontraster, litt skarphet og litt mer lys styrke vil dette bildet blir kjempe bra!
ISO: 400
LUKKERHASTIGHET: 1/400
F STOPP: 6.3

Noen tips til når du skal ta måne bilder:
- Ikke bruk lysmåleren i søkeren. Den bare tuller med deg! Hvis du følger streken kommer bildet ditt til å bli som det første bildet jeg viste deg.
- Bruk god tid. Prøv deg fram med forskjellige lukkerhastigheter, og finn ut hva du liker best.
- Glem stativet. Jeg tok alle disse bildene helt uten noen form for stativ. Du trenger nemmelig ikke å bruke et stativ, for månen gir mer lys enn du tror!

LITEN UPDATE

Jeg har ikke vært her inne på dager. And im sorry.
Siden det er begynnelsen på ferien har jeg bare slappet av, sett på vampire diaries (avhengig!), vært oppe til halv 4 på natta, stått opp klokka 3 på dagen og spilt volleyball med masse knott.
Så det blir vel unnskyldningen min.

Kan dere huske det innlegget jeg skrev den gangen om at jeg en natt hadde vært så kvalm at jeg nesten spydde?
Vel.. Det har skjedd igjen. I dag tidlig våknet jeg med en utrolig kvalme som irriterte meg mer enn noe annet. Etter 3 timer med kvalme måtte jeg spy to ganger. Det er det værste jeg vet.
Så jeg er ikke så særlig god i dag, så jeg tillater meg selv å se de tre siste episodene av vampire diaries og laste ned nye episoder av unmarried gary.

Jeg lover å snart svare på spørsmålene jeg har fått inn. Så jeg sier det nå, at det er siste sjangse til å spør meg spørsmål.
Det kan du gjøre HER inne.

Det kommer også snart en ny negle video! Jeg har fått inn et spørsmål om å lage et design med pandaer, så det blir nok den neste videoen.

Jeg skal også lage tips om hvordan man tar måne bilder, siden Lisa har spurt meg lenge om dette. Er det greit om det blir dagens nybegynner tips?


# Ser du på vampire diaries? Hva syns du om serien?
# Hva har du gjort så langt i ferien?(Beklager for snakke innlegg, jeg vet dere hater det like mye som meg)

NÅ ER DET OVEREtter 10 år sammen med denne klassen er det over! (pluss noen til som ikke ble med på bildet. Og bildet er gammelt) Jeg tuller ikke, vi har gått i samme klasse i 10 år. Det er lenge.
Litt trist i grunn, men jeg får ikke gjort noe med det.

Så i kveld er det avsluttning, også drar i ut til Høvåg for å sove der. Miriam har satt meg på et oppdrag: jeg skal lakke neglene hennes. Haha, unge.
Og jeg har kjøpt hårfarge, men vet ikke om jeg gidder å gjøre det i dag. Kanskje. Idk.

ALLE burde gå inne HER og si "du er kul" til Lisa, for hun var nemmelig på scenen sammen med hele Paramore i går!
Det er AWESOME. Så gå å gjør det NUH.

VIDEO: SOMMER NEGLER# Vi dere ha flere slike videoer?

NEGLE VIDEO KOMMER!

Nå har jeg holdt på her i noen timer for å fikse en neglevideo til dere.
Jeg sparer meg for å fortelle dere nå hva slags negler jeg har laget, men dere skal få vite en farge jeg brukte: turkis.
Ehh, spennende?

Så hold dere oppdatert, for i morra kommer videoen!

BILDER FRA PROSJEKTET
se min kjempe vakre sko med ruter på <3

Her er da bildene mine som ble utstillt. Fikk i grunn bare positive tilbakemeldinger, men det var ett bilde noen folk ikke klarte å se forskjell på. Hmmpff.

Anyways, det ble ikke noe nybegynner tips igår, grunnet at jeg er helt DØD på å lage tips. Er ikke helt i humør til det for tiden. Så det jeg gjør er at jeg utsetter tipset til neste torsdag.

Min siste skoledag er til mandag. Hvor j***'''''**''' irriterende er ikke det?!
Må også finne noen spørsmål til en lek vi skal ha; ville du heller. love that game.

SISTE DEL AV BILDER

Det var resten av bildene jeg tok av AJ.

I DAG KLARTE JEG BÅTFØRER PRØVEN :D
yaay!
Da betyr det at jeg egentlig kan dra på holmetur på bursdagen min, kos!

Det er fortsatt mulig å spør meg spørsmål HER inne.
Har fått inn noen flere spørsmål i det siste, så tusen takk!
Alle andre spørsmål som kommer inn på forskjellige poster blir også svart sammen med de andre.

Skal snart bort på skolen for å se på bildene jeg laget til ett K&H prosjekt.
Jeg fikk en 6'er på prosjektet, det er gøøøy!
Skal prøver å ta bilde av det, hvis ho dama har fått hengt opp bildene. Hvis ikke blir jeg forbanna.

AVSLØRELSEN

Jeg er tilbake fra den 3 timers lange turen på sjøen. Det var egentlig ganske gøy, selvom det varte aaaaltfor lenge.
MEN. Vi hadde den feteste dansken ombord. Allah, nei, jeg mener Alan (som var dansken) sa til meg når jeg skulle stramme et tau: Nå må du liø være forsigtig, du har jo så finø neglår!
Og han kallte folk som kjørte forbi oss "hengøflesk", og når noen stjal vinden vår sa han: Men for fæ'æn, nå liggår vi i fisøn dems. Dansker_lenge_leve<3
MEN, som jeg sa tidligere, jeg skulle komme tilbake til noe. Eller vise dere noe. Idk. Noe hvertfall.
Og her er det, mine nye negler som jeg brukte lang tid på:

Jeg har bestemt meg for å legge ut bilder av neglene mine hver gang (nesten) jeg lakker dem. Men jeg skal prøve å være litt mer kreativ med bildene. Ja, noen kommer til å like det, andre kommer ikke til å like det.
Kanskje jeg også legger med noen tips, eller en video av hvordan jeg gjør det?

YAY eller NAY for min nye ide?

I'LL BE BACK

Nå skal jeg ut i seilebåt... WOOT?
Ja, indeed. Og det blåser mye. Sikkert perfekt fro seilefolk.

Jeg kommer tilbake med noe når jeg kommer hjem igjen (?), noen kommer til å like det, noen kommer til å misslike det.
Either way, det blir jo spennende....

Hva tror du jeg skal poste når jeg kommer hjem igjen?

FLERE BILDER FRA I GÅR
Resten av bildene kommer i morra.

Det går fortsatt ann å spør meg spørsmål HER inne.
Og husk; hvis det kommer inn nok spørsmål skal jeg kanskje lage en video av det. Je.

NYE BILDER!

Flere bilder kommer i morra.
Jeg likte dette bildet best. Og jeg syns bildet passer ypperlig til å være b/w.
Fikk endelig brukt reflektoren for første gang! ...... Selvom halvparten av tiden blendet jeg AJ så ho ikke så noe.
Så da måtte jeg bytte til den hvite siden. JEG HATER Å MÅTTE BYTTE. Låsen klikker hver eneste gang.
Og GIEF meg et nytt objektiv. Hvis ikke ønsket går i oppfyllelse den 11. Juli, skal jeg sørge for at det er den første tingen som skjer den dagen.

Men bare se så utrolig pen hun er. Skriv det på en kommentar. Hvor utrolig pen hun er.

BLITT UTFORDRET

Jeg har og blitt utfordret. Ble utfordret av MILLA.
Jeg skal skrive 6 positive ting om meg selv, og legge ut et bilde av meg som jeg er fornøyd med.

1. Jeg kan være kreativ
2. Jeg er som oftes hyggelig
3. Jeg liker å hjelpe andre
4. Jeg er flink til å diskutere for meg (og andre), og er flink til å finne argumenter
5. Jeg er en veldig oversiktelig person, selvom rommet mitt ser fælt ut
6. Jeg er en optimist

Kan vi ta det bildet en annen gang? (nå var jeg kjip..)
Ugh, har ingen bilder atm som jeg liker.

Isteden for å utfordre noen enkelte spør jeg heller alle sammen:
# Nevn 3 forskjellige positive ting om deg selv!

MIN SØNDAG I BILDER

I dag har jeg.....

Image and video hosting by TinyPic
Vært ute å hørt på musikk.

Image and video hosting by TinyPic Klippet i gamle blader. (ja, jeg vet jeg har noen skjeve streker rundt håndleddet. tihi)

Image and video hosting by TinyPic
Funnet igjen gamle armbånd jeg hadde glemt jeg hadde.

Image and video hosting by TinyPic Kjørt rundt i broren min sin skittene bil. VASK DEN.

Image and video hosting by TinyPic
Funnet ut hvordan min første tattovering skal være. HVIS jeg blir en fotograf. Kanskje uansett. Er ikke det litt søtt hvis det står 'smile' hver gang jeg skal ta bilder av noen?

Ting jeg ikke fikk tatt bilder av:
- Gått med shorts i skogen (anbefales IKKE. ouch)
- Kjørt scooter sammen med ho mor.

I morra er det en ukes kurs til båtførerprøven. Det blir kjempe gøy.
Er det forresten noen som vet hvor mange feil en kan ha på den prøven?

VANNMELON

Image and video hosting by TinyPic
Slappe av på en søndag betyr dette for meg. At jeg begynner å kjede meg. At jeg bruker 1 time på neglelakk. Ja, jeg vet det. Jeg har problemer.
Men jeg ble inspirert, kan ikke skylde på noe annet.

Og det ser ikke sååå fint ut, clone tool vet du. I love.
Så! Hva har du gjort i dag?

Du kan fortsatt spør meg spørsmål HER inne. Er ikke kommet så mange spørsmål enda!
Hvis det kommer inn mange spørsmål skal jeg prøve å lage en video vlog av det. Ja, jeg sa nettopp video vlog. Haha.

FRITIDS SA DU?Jeg skylder på at jeg har hatt fri siden onsdag....
Har ikke lenger tellingen på hvor mange neglelakker jeg har. Sist jeg telte var jeg oppe i 42.....
Nailpolish is a girls best friend, eh?

Du kan fortsatt stille spørsmål HER inne.

FOR FØRSTE GANG I MITT LIV

Har jeg personlig holdt ett Canon Mark 5D ii i mine egne personlige hender.
O
M
G.
Holdt på å dø når jeg så det inne på Elkjøp. (trodde de bare solgte nybegynner kameraer der?)
Pappa var med, så jeg viste han det og sa: dette pappa.. dette er kvalitet! (med en sær oslo dialekt)
Hva jeg fikk tilbake? "ja, det er det sikkert, men se på prisen du heller."

Jeg ønsker meg kameraet til bursdagen min som er om akkurat 1 måned.
Om jeg kommer til å få det? Aldri. 19 000, no way.
Men den står jo tross alt på ØNSKELISTEN min. Så det er bare et ØNSKE.KILDE.
Se på den fine gubben der. Hei søta. Skjer'a?

# Har du et sterkt ønske om noe?

JEG SPISER...


Hokey pulver. (vær glad for at jeg konverterte bildet til b/w. det ser ut som noen har dritt meg i kjeften. haha)
Anbefaler å ikke gjøre det samme som meg. Du søler, og etter litt virker det som at leppene dine er limt sammen. Ekkelt.


Og random godteri. Tihi.

Du kan fortsatt stille meg spørsmål HER inne.

NYBEGYNNER TORSDAGS TIPS: MUST HAVES

Beklager for sent innlegg. Har hatt konsert og feiret bursdag så har ikke fått tid til så mye i dag.
MEN, nå er på tide med nybegynner tips igjen, og i dag skal jeg fortelle om must haves til fotografering!
Det finnes veldig mye utstyr til fotografering, men jeg skal presentere de viktigste tingene du absolutt har bruk for.
# Har dere noen av disse must haves?
Må si meg skyldig i at jeg ikke har et fast objektiv....

TID FOR SPØRRERUNDESpør meg spørsmål!
Ser at det stadig kommer inn spørsmål her, så istedenfor å bare svare en, kan jeg heller svare alle.
Du kan også stille meg spørsmål inne på formspring profilen min som er HER inne.
(Jeg legger også med litt eldre spørsmål derfra, sammen med de nye)

# Hva er ditt/dine spørsmål?

KJØP DETTE TIL MEG NU

Image and video hosting by TinyPic

SKJERPINGS IDA!


ROT.


ROT.


Her er forresten sprekken jeg fant på objektivet mitt som jeg snakket om HER inne. Helt ytterst på undersiden. Skummelt å bruke objektivet nå føler jeg.

Jeg er offesielt SUR på kit objektivet. Ikke bare det at det tar hundre år å fokusere når jeg står over 30cm fra, men når den har fokusert ferdig har den fokusert på feil ting!11!!!! GAH, GÅ Å DØ DIN LILLE FJERT.
Btw, ja, jeg bruker kit objektivet mitt nå for tiden. Det andre objektivet er tungt som fffff.

Jeg må rydde. Men siden jeg har fri helt fram til mandag skal nok det gå greit.
Bror har bursdag i morra. Jeg har ikke kjøpt noe til han. Ikke min feil at han aldri ønsker seg noe.
ALLTID LIKE VANSKELIG Å GI GUTTER PRESANGER. Så får jage med meg mamma på senteret eller noe.

# Har dere noen tips til hva jeg kan gi broren min til 19'års dagen?

DYREPARKEN


Jeg tok den. Nå fikk jeg en stor trang til å spy. BRB.


Anne June søte kamera chick. Jeee.


Jeg snakker med 'deg'. Ehehe11!!1!! BTW: Gå inn på pelsbok.no, aner ikke hvorfor. (tror det var anne june som tok bildet?)


Ekorn over alt. Dyreparken har sånn sett mye å tilby!


Aw, cute eh?


Noen apekjennere der ute som vet om det var Julius som ville ha bolle fra Maren?


Framtidige David statuen. Syns jeg ser noen likheter.....


Awwe hehe. De var bare søte, men skreik som et heeelsikke når vi skulle gå.


Tror egentlig de vil ut. Hmmpff.

Min dag i dyreparken med klassen! Mesteparten Anne June, Maren og Miriam da, tss.
7 ganger i tømmerenna, og vi blir beskyldt for å ta 'porn' bilder? De bildene får dere ikke se. Hahaha
Også traff vi 'Pål sine høner', som redda en måke. Snille Paal.

PHOTOSHOP TIPS: HVORDAN FÅ FINEST B/W EFFEKT

Skal vise litt forskjellige eksempler på b/w bilder. (altså, svarthvitt, gråtthvitt bilder eller hva du vil kalle det)


Med dette bildet har jeg gjort det de fleste gjør når de skal gjøre bildet ditt svarthvitt. Det de gjør er å gå inn på hue/saturation, og setter ned saturation til -100. Ikke gjør det, snille? Bildet har ikke særlig mye kontrast, noe som til for å få et bra resultat på svarthvitt bilder!
Du må nok legge litt mer arbeid i et svarthvitt bilde enn det.


Dette bildet ser litt bedre ut. Det er ganske mye kontrast i bildet, så detaljer er tydelige. Det du gjør er:

Layer -> New adjustment layer -> gradient map -> velg firkanten som er delt i svart og hvitt. (nr. 3) -> Ok
Layer -> New adjustment layer ->brightness & contrast -> sett contrast oppover (hvis bildet blir for lyst, senk brightness)
Layer -> New adjustment layer -> gradient map -> velg firkanten som er delt i svart og hvitt. (nr. 3) -> Ok
Du kan lage så mange gradient map lag du vil, for bildet ditt får mer kontrast av å gjøre dette.


Hvis du vil at bildet ditt skal være litt kornete (noe som passer veldig bra til b/w bilder) kan du også gjøre dette:
Layer -> Flatten Image
Filter -> Noise -> Add Noise -> 2-3% er nok -> husk å huk av på 'Guassian'.
Velg background layer (trykk på det nederste laget)
Filter -> Sharpen -> Smart sharpen -> velg innstillingene som passer bildet ditt best.

Da er du ferdig!

# Hva gjør du når du skal ha b/w bilder?
# Lærte du noe nytt?

FUSSBALL OG SPREKK

Det var idrettsdag i holta idag. Jeg var så sporty at jeg sto i kø for å kaste en liten ball 2 meter. Aldri vært så stolt av meg selv som nå.
I morra er det dyreparken med klassen, det blir goyyy. Tar med kameraet!
Haha, btw, jeg fant en sprekk i 18-270mm objektivet mitt, hysj, ikke si noe til pappa.

Brb, maile bilder til en lærer på skolen som er hannj hond i banj.

HAHA, HERMING?

Jeg fikk den mest latterlige kommentaren jeg har sett på lenge;

Har nok ikke hermet. Og jeg skal heller ikke ha et fototreff? Og om jeg skulle, hadde det virkelig vært herming? Er nok ikke Ida-Marie som var det første som fant på å ha fototreff.
Jeg har sett værre tilfeller av herming på blogg.no.

Ser heller ingen 'herming' av designet hennes. Hva skulle det vært? Dessuten, hadde aldri kunne klart å etterligne henne på designet, hun er jo en guru på det!

Jeg vet ikke hvem du er som la igjen den kommentaren, men jeg vet at du bor i Bergen. Og siden du er så feig at du ikke skriver mer enn ....... vil jeg ikke ta denne kommentaren seriøst. Blir for dumt å slenge 'dritt' på den måten. Håper du ikke anklager andre 'uskyldige' på den måten.

# Har du noen gang fått en kommentar om at du hermer etter en annen blogg?
# Syns du jeg har hermet etter Ida-Marie sin blogg?

'MODELLER' I LILLESAND?

Jeg har litt lyst til å begynne å ta bilder av andre folk, enn bare veninnene mine. (fordi enten så er det ditt eller så er det datt, også kan de ikke)
Men jeg vet jo ikke om det kan være aktuellt, og om det i det hele tatt er noen som vil bli tatt bilde av en amatør-unpro-fotograf. Haha.

Men hvis noen viser interresse, kan det godt være jeg finner på noe smart.
Så hvis du bor i Lillesand, og har lyst til å være med på en utendørs photoshoot, si ifra i kommentarene, eller send meg en mail på im-jacob@online.no .
Hvis det er folk som har lyst, skal jeg komme tilbake til dette.

TJOHEI, JEG VANT!

Jeg vant fotokonkurransen inne på myfunnydays.blogg.no
Du kan lese vurderingen hun ga meg HER inne.

Tusen takk til alle som stemte på bildet mitt! :)


SÅ SITTER JEG HER

alene med godteri og brus.

Jeg vil spille trommer, men kan ingen sanger atm. Vil spille piano, men kan ingen sanger atm. Vil spille gitar, men kan ingen grep atm.
GAAAH, jeg blir gal!

KULESTE FOTOPROSJEKT EVAR?

Pappa kom inn til meg i dag tidlig og spurte om jeg ville hjelpe han med et lite fotoprosjekt.
Selvfølgelig sa jeg ja! Men hva kunne dette fotoprosjektet gå ut på?
Jo, pappa trenger noen bilder av tomten som vi skal bygge leiligheter på. Og for å ta disse bildene, går det ikke ann å ta bildene fra bakken.
Vi må opp i HELIKOPTER for å ta de bildene! Hahaha, kiler i magen bare jeg tenker på det! Men det kommer til å bli utrolig gøy! Aldri kjørt i helikopter før jeg. Så jeg kommer til å være så opptatt med å tenke på alt annet enn bildene jeg må ta, haha. Uff da.
Så vi vet ikke helt når vi skal gjøre det, men det må være fint vær den dagen, så bildene kan bli bra.

Har du kjørt i helikopter før?

NYBEGYNNER TORSDAGS TIPS: LUKKERHASTIGHET

Her er vi igjen, denne gangen med lukkerhastighet innstillinger.
Lukkerhastighet står for hvor mye lys kameraet skal ta med på bildet du tar.

Jo lengre lukkertid, jo lysere blir bildet.
Jo kortere lukkertid, jo mørkere blir bildet.
MEN.
Jo lengre lukkertid, jo større sjangse for bevegelser i bildet.
Jo kortere lukkertid, jo større sjangse for fryste bilder.

Jeg skal vise dere noen bilder under, for å vise hva jeg mener med kort og lang lukkertid.


Her har du et eksempel på riktig bruk av lukkerhastighet. (eksponering)
Bildet er ikke for lyst, og bildet er heller ikke for mørkt.
Du kan med andre ord se alle detaljer som skal være med.
Lukkerhastighet brukt: 1/40 sek.


Her er et bilde som er under-eksponert. Du kan knapt se noen detaljer i bildet.
Hvis du kommer med dette bildet, blir ingen særlig imponert.
Lukkerhastighet brukt: 1/640 sek.


Dette bildet er over-eksponert. Detaljer blir for lyse, og de lyse delene mister viktige detaljer.
Lukkerhastighet brukt: 1/6 sek.


Ved å bruke en lang lukkerhastighet kan det oppstå uskarpe bilder som dette, hvis du ikke er stø på hånden.
Noen tips for å unngå det:
- Hold kameraet riktig! (venstre hånd skal være under kameraet, ikke på siden)
- Len deg mot gjenstander som ikke vingler (en stol, et bord osv)
- Hvis du har stativ, bruk det!
- Sett ned lukkerhastigheten hvis mulig.
- Har du satt på image stabalizator på objektivet, hvis du har det? (knapp merket med IS eller VC)
Lukkerhastighet brukt: 1/10 sek.


Det som også er viktig å huske på er at når du bruker lang lukkerhastighet, kan objekter som dyr, bevege seg når du tar bildet, og da vil objektet bli som hånden min bli.
Lukkerhastighet brukt:
1/10 sek.

Hvordan stille inn lukkerhastighet:
Du skal ha et hjul på kameraet ditt. Dette hjulet kan stilles fram og tilbake.
For å trene seg på bruke lukkerhastighet, kan du bruke TV programmet (gjelder kun canon speilrefleks) der du selv stiller inn lukkerhastigheten, og kameraet stiller inn alt selv.


KILDE.

Tips til slutt:
Når du ser inn i søkeren på kameraet, kan du se en linje nederst i søkeren.
Den er merket med tall på denne måten:     -2..1..|..1..+2
Dette viser om bildet ditt blir over-eksponert (for lyst) eller under-eksponert (for mørkt).
Hvis pilen viser -2, er bildet for mørkt. Hvis pilen står på pluss +2, er bildet for lyst.
Se inn i søkeren mens du stiller på hjulet, hvis pilen står i midten blir bildet riktig eksponert. Men husk; noen ganger kan kameraet lure deg, så se på bildet etter du har tatt det.

MATTE EKSAMEN ER GØY

Ja, kjeeempe.

JEG GÅR I HAGEN

Image and video hosting by TinyPic
super secksy bukse <3

JEG KOM VIDERE I FOTOKONKEN

Jeg er med vidre i DENNE fotokonken.
Stem på bildet mitt hvis du vil! :)


DETTE VAR JO GØY

Matte muntlig eksamen, så glad vi er.
hits